Vi har set en bi.

I påsken har i oplevet lidt af hvert. Vejret bød på sol, sne og blæst. Men vi har set en bi. Vi så faktisk 3 flyve rundt fra krokus til krokus og samle pollen og mad. En sikker forårsbebuder. Som biavler blive man glad, for det betyder, at der er liv i familierne, og nu begynder sæsonen så småt.

Bier er utrolig renlig, og sørger hele tiden for at rydde op i stadet. Alle døde bier bliver slæbt udenfor så de ikke rådner inde i stadet. Men der er gået mange bier til i løbet af vinteren, familien er måske nede på en 5000 bier. For at hjælpe dem med forårs rengøringen skifter vi bunden ud, de overlevende skal hellere bruge deres kræfter på at samle pollen og mad. Pollen er vigtigt for den nye avl. Så snart temperaturen bliver lidt højere, bliver bierne tjekket igennem. Er dronningen der? Er der æg, Larver, pollen og mad?

Alt imens bierne så småt vågner, er vi i fuld gang med at udvikle og producere ting hos Hau Håndværk. Vi har netop lanceret en ny og smart nøglering lavet i læder og foldover teknik. Vi kalder den Ravsminde, da det var dem som inspirerede os, til at lave den. Du bestemmer selv hvad og om du vil have skrift på. Mere info finder du her; Butikken hvor du kan se alle vores produkter.

 

Har du ideer og ønsker er du velkommen til at maile dem til honningbonden@gmail.com

Facebookpinterestlinkedinmail