Om bonden

I 2015 havde en spirende tanke om biavl vokset sig så stor, at den blev til virkelighed, og jeg fik fat i min første bifamilie. Vi bor i en lille landsby, og er så heldige, at der længere ned af vejen bor nogle skønne mennesker, som også har haft bier, men for nogle år tilbage var stoppet som biavler. Over mængder af kaffe og udveksling af jordbærstiklinger kom det således i hus; jeg fik en fantastisk mentor og lov til at have mine bier i hans gamle bigård.

Foråret 2016 gik jeg på biskole og fik yderligere erfaringer puttet i rygsækken. Kan varmt anbefale alle der har lyst til at blive biavler, at melde sig ind i den lokale biavlerforening og få en mentor. Det er altid rart at have en sparringspartner, for ingen biavler eller bifamilie gør tingene ens.

Pt har vi 4 bifamilier; Bibi, Bodil, Beathe og Bitten.

Privat bor jeg i et villahus med min kæreste og vores to børn. Jeg er lidt af en bonderøv og synes det er vigtigt, at leve i bedst mulige harmoni og pagt med naturen. Den har brug for al den støtte den kan få.

Vi vil gerne være så selvforsynende som muligt og dyrker det vi kan i haven. Det vi ikke kan dyrke eller lave, køber vi helst økologisk. Vi tror på økologiske og lokalproducerede varer.