Forår og Påske

Når solen slår igennem, kan man godt fornemme, at foråret er på vej, til trods for de noget kølige temperaturer vi har for tiden. Med foråret kommer den lysere tid, dagen er allerede blevet over 2 timer længere, og fuglene fløjter på livet løs. Hønsene lægger atter æg og altting begynder så småt at få farve.

Påsken er nær og hos HAU håndværk gør vi klar til påskefrokosten. Vi har lavet en fin gul kurv, som passer perfekt til brød, æg eller hvad man nu vil have i, og som sætter prikken over i’et til enhver lejlighed. Skriv en mail til honningbonden@gmail.com for at bestille.

Du bestemmer selvfølgelig selv farven. Har vi garnet hjemme sender vi inden for 2 hverdage. Du må selvfølgelig også gerne komme forbi og hente, der er kaffe eller the på kanden.

Vi venter alle på forår, bierne især. De sidder i deres stader, og kører på det sidste af det foder vi gav dem i efteråret. Før frosten for satte ind i starten af marts, var vi en tur hos bierne. Forsigtigt løftede vi på staderne, for at vurdere hvor tunge de var. På den måde kan man anslå hvor meget mad de har tilbage. Er stadet let er der sandsynligvis ikke så meget mad, og så skal de have en madpakke, i form af varm foderdej. Er det for tungt, kan der være noget helt galt og familien er måske helt død. Måske vejer det midt imellem, og så skal man have et ekstra vågent øje.

Men vi håber snart på forår. Krokusblomsten og de andre tidlige forårsblomster er på vej op, og den vil bierne gerne udnytte. I dem findes der bl.a. pollen som er vigtigt for ynglen. Men er temperaturen ikke omkring de 12 grader, flyver bierne ikke ud.

Facebookpinterestlinkedinmail